Volg ons op

facebook twitter

 

 

Imkerijdagen

Bijenvolk, een echte Mienskip!!
Ben je nieuwsgierig hoe het er in een bijenvolk aan toe gaat? Weet je hoeveel bijen er samen werken om nectar te vinden, te halen en om er honing van te maken? Wil je de koningin proberen te zoeken in de bijenkast achter glas? Wil je vragen waarom imker Wim een pijp rookt en thuis nooit? Worden bijen ook ziek, en kan de imker daar wat tegen doen? Of wil je ook een keer zien hoe de honing uit de raten wordt geslingerd, en hoe komt het dat er zoveel smaken honing zijn en dat uit de winkel de honing meestal hetzelfde proeft?
Of kom je lekker een bijenmobile knutselen of een waskaars rollen, of poppenkast kijken?
poppenkast

 

 

 

 

 

 

Ook is er gelegenheid om honingijs te proeven (zondag), te genieten van de tuin en muziek, en uiteraard is er ook honing te koop!

bijenstal

 

honingraat

Bang voor de bij?
Ben je bang voor steken? Meestal zijn de bijen rustig. Je kunt rekening houden met de bijen door geen sterkte luchten om je heen te hebben. Parfum en alcohol zijn bijvoorbeeld geuren waardoor bijen alert kunnen worden.
Zolang we niet in de vliegweg staan hebben de bijen geen interesse in mensen. Een heel enkele keer raakt een bij van koers, en als hij dan tussen een blouse of op een ander plekje verstrikt raakt kan hij steken, en dat geeft dan een gemene stekende pijn en kan een dikke zwelling veroorzaken.
Wist je dat een bij doodgaat als zij steekt?  Daarom steken bijen niet snel. In de bijenstal en achter het raam aan de zijkant van de stal kan je de bedrijvigheid van de volken mooi bekijken, zonder bang te hoeven zijn.

Live Muziek door Katmarfolk.
Poppenkastvoorstelling door Nienke Dubbeldam om 14.00 en 15.30 uur
Imkers Wim Hoogendam voor demonstraties bij de bijen
en Willem Meesters honing slingeren en honing verkoop.
Vrije toegang tuin en demonstraties, toegang State € 1,--