Menu Sluiten

Speurtochten

Speciaal voor kinderen die met hun gezin het Dekema State bezoeken
zijn er allerlei speurtochten ontwikkeld.

Zowel binnen als buiten zijn kunnen de kinderen verschillende speurtochten doen, geschikt voor de leeftijd 6 – 12 jaar.

In het museum kan je bijvoorbeeld speuren naar gouden voorwerpen. Dekema State hangt vol met portretten van oud bewoners en hun familie. Ga op zoek naar het juiste portret aan de hand van Ra, ra wie ben ik? of wie weet vind je wel alle verstopte familiewapens Leer meer over de geschiedenis met een ontdekkingspeurtocht en over het verwarmen van een oud landhuis.

Ontdek de natuur met verschillende buitenspeurtochten, maak je plantenkwartet, verzamel water weetjes of help Occa Tocca met het oplossen van het tuingeheim.

Occa Tocca en het tuingeheim van Dekema State is een langere speurtocht in de vorm van een verhaal. Aan de hand van het verhaal wordt er van alles verteld over dingen die je tegen komt in de tuin van Dekema State, onderweg moet je aan de hand van zoekinstructies opzoek naar verborgen QR codes. Door het scannen met een smartphone kom je bij een raadsel, weet jij Occa Tocca te helpen met het codewoord te ontcijferen? Geschikt voor kinderen tussen 8  – 12 jaar, met begeleiding van een volwassene. Deze speurtocht kost €4,- en duurt circa 1.5 à 2 uur, hierdoor is hij goed te combineren met een picknick in de tuin. Let op: voor deze speurtocht is een smartphone met mobiele data nodig.

Alle andere speurtochten zijn gratis verkrijgbaar bij het entree gebouw en duren ongeveer een uur. De vrijwilligers bij de het entreegebouw helpen met kijken naar een speurtocht passend bij de leeftijd. De speurtochten in het museum mogen ook verkleed gedaan worden! Daarnaast zijn alle speurtochten leuk voor tijdens een kinderfeestje.