Menu Sluiten

Een bij-zZzonder uitje

groep 1 t/m 8

Een bij-zZonder uitje brengt kinderen in aanraking met de wereld van de bijen. Dat bijen belangrijk zijn, wordt steeds meer beseft, maar wat doen ze dan eigenlijk? Hoe leven bijen en hoe maken ze honing? Op Dekema State is een bijenstal met meerdere bijenkasten aanwezig. De imker van Dekema State, of indien zijn afwezigheid een waardige vervanger, neemt de leerlingen mee in de wereld van de bijen. Beurteling komen groepjes van 5 leerlingen bij de imker.

Terwijl 1 groepje bij de bijenstal is, zijn de andere groepjes bezig met een buitenspeurtocht. Voor groep 1/2 is er de speurtocht Stins!. Voor de groepen 3 t/m 8 hebben we ook de speurtocht Stins!, de buitenspeurtocht of de plantenkwartet. Bij al deze speurtochten ligt de nadruk op de natuur van een landgoed zoals Dekema State.

Dit programma is afhankelijk van het ritme van de bijen, dit houdt in dat april, mei, juni en juli de beste maanden zijn om dit programma te doen. De bijen zijn dan actief en vliegen veel in en uit de kasten. Na de zomervakantie verplaatsen de kasten tijdelijk naar de zeedijk, in de bijenstal is nog wel veel materiaal aanwezig. In de wintermaanden zijn de bijenkasten weer bij de bijenstal, maar in verband met de winterslaap zullen de bijen niet erg actief zijn.

Aantal leerlingen

Begeleiding

Duur

Kosten

Kerndoelen

maximaal 30

1 begeleider per 5 kinderen

bezoek aan Dekema State 75 minuten

€1,- per kind/begeleider

1, 40, 41 en 56