Menu Sluiten

Op bezoek bij Dekema State

Groep 1 t/m 3

Ga terug in de tijd en maak mee hoe het leven op een Friese buitenplaats eraan toe gaat. Bij dit buitenprogramma maken de kinderen kennis met mevrouw Dekema en haar personeel. Zo is er een schapenhoedster, een wasvrouw, een tuinman en een dienstmeisje die allemaal wel wat hulp kunnen gebruiken bij het uitvoeren van hun taken.

 De kinderen lopen in groepjes van vijf met begeleiding in een carrousel over het landgoed langs de verschillende personeelsleden en mevrouw Dekema. Bij elk onderdeel volgt een mini-programma van ongeveer 10 minuten. De begeleiders krijgen een plattegrond mee met daarop de namen van de verschillende personages met daarbij een nummer. Bij dit programma is een inleidend verhaal ontwikkeld wat kan worden verteld in de klas voorafgaand aan het bezoek en verwerkingsopdrachten voor achteraf op school.

Op het terrein is de begeleiding verantwoordelijk voor het groepje. Omdat dit een buitenprogramma is, moeten zowel kinderen als begeleiding zich kleden naar de weersverwachting. Met koud weer, goed warm aankleden dus!

Programma

  • Baukje de schapenhoedster
  • Jan de tuinman
  • Anna Catherina van Dekema
  • Aeltsje de wasvrouw
  • Gepke het dienstmeisje van de zoemende bijtjes en de eitjes

Aantal leerlingen

Begeleiding

Duur

Kosten

Kerndoelen

maximaal 30

1 begeleider per 5 kinderen

60 minuten

€1,- per kind/begeleider

1, 40, 52, 56