Menu Sluiten

MBO, HBO en WO

Bezoek aan Dekema State

De geschiedenis van Dekema State is nauw verbonden met de geschiedenis van Leeuwarden en Friesland. Van het ontstaan van terpen en stinsen, tot de banden met de familie Nassau en van de gevechten tussen de Schieringers en Vetkopers tot het leven op een buitenplaats komen aan bod bij een bezoek aan het museum. Het is mogelijk om na een inleiding zelfstanding rond te gaan in het museum of met een rondleiding.

Bij een buitenplaats hoort natuurlijk ook een grote tuin, wat hier allemaal bloeit en groeit en hoe de tuin wordt onderhouden komt aan bod bij een tuinrondleiding. Dit sluit goed aan bij verschillende groenopleidingen.

Groepen ontvangen wij alleen op afspraak, dit is ook naast gewone openstelling in overleg mogelijk. Klik hier voor meer informatie.

Stages

Heb je interesse in een stage of onderzoek bij Dekema State? Neem contact op dan kunnen we kijken of er hier mogelijkheden zijn die passen bij je opleiding. Van natuur en/of met je handen in de aarde tot recreatie en hospitality, geschiedenis en dergelijke aanknopingspunten zijn te vinden op ons terrein.
De medebeheerder en tuinbaas is erkend praktijkopleider voor groene opleidingen.

Neem voor meer informatie hierover contact op met Jacomine Hoogendam via info@dekemastate.nl of 058 – 257 00 20.