Menu Sluiten

Bezoek aan Dekema State

De geschiedenis van Dekema State is nauw verbonden met de geschiedenis van Leeuwarden en Friesland. Van het ontstaan van terpen en stinsen, tot de banden met de familie Nassau en van de gevechten tussen de Schieringers en Vetkopers tot het leven op een buitenplaats komen aan bod bij een bezoek aan het museum. Het is mogelijk om na een inleiding zelfstanding rond te gaan in het museum of met een rondleiding.

Bij een buitenplaats hoort natuurlijk ook een grote tuin, wat hier allemaal bloeit en groeit en hoe de tuin wordt onderhouden komt aan bod bij een tuinrondleiding. Dit sluit goed aan bij verschillende groenopleidingen.

Groepen ontvangen wij alleen op afspraak, dit is ook naast gewone openstelling in overleg mogelijk. Klik hier voor meer informatie.

Stages

Bij Dekema State is er zowel in de tuin als in het museum de mogelijkheid om een meeloop-, afstudeer- of onderzoekstage te lopen. Neem voor meer informatie hierover contact op met Jacomine Hoogendam via info@dekemastate.nl of 058 – 257 00 20.