Menu Sluiten

Trouwinformatie

Reservering en vergoeding

De huwelijksvoltrekking kan plaatsvinden van dinsdag t/m zaterdag. De tarieven van Dekema State vindt u op de website. Deze tarieven zijn voor de locatie. De gemeente berekent haar eigen kosten door. Ter bevestiging van de datum moet u voor de gemeente een locatieformulier invullen. Eventuele extra’s zoals consumpties e.d. worden apart in rekening gebracht.

Afspraken over de trouwdatum maakt u met de gemeente Leeuwarden, Bureau Burgerzaken, telefoon 14058. Een eigen trouwambtenaar is mogelijk, dit regelt u met de gemeente.

Voor de beschikbaarheid van de trouwlocatie op deze datum kunt u bellen met de beheerders, de familie Hoogendam, tel 058-2570020 . Met hen kunt u ook een afspraak maken voor het bezichtigen van en het bespreken van de mogelijkheden en beperkingen van deze locatie.

De kosten voor de huwelijksvoltrekking worden door de gemeente, en voor de locatie door Dekema State bij u in rekening gebracht. De datum dient z.s.m. doorgegeven te worden naar zowel de gemeente als naar Dekema State.

Specifieke afspraken over tijden, dagprogramma, opstellingen stoelen en eventueel gebruiken consumpties verzorgd door Dekema State graag uiterlijk 1 maand voorafgaand aan uw huwelijksvoltrekking, of zoveel eerder als mogelijk.

Prijzen huur Dekema State voor huwelijksvoltrekking
€ 575,– tijdens reguliere openstelling
€ 575,– op zaterdag (altijd)
€ 400,– buiten de reguliere openstelling.

De gemeente Leeuwarden berekent de volgende tarieven (2020)
* Huwelijksvoltrekking / Partnerschapsregistratie (exclusief locatiekosten):
€ 313,75
* Zaterdag en niet regulier tijdstip (exclusief locatiekosten): € 691,15
* Budgethuwelijk (inclusief aangewezen locatie in gemeentehuis): € 155,00
(Informatie van website gemeente Leeuwarden d.d. februari ’20)

Kijk op de website van de gemeente Leeuwarden voor de actuele informatie.

Beschikbare ruimte en aantal gasten

De totaalprijs (+) van Dekema en gemeente in 2020 voor huwelijksvoltrekking
(onder voorbehoud prijswijzigingen/de niet reguliere tijdstippen bepaald door gemeente)
€   690,– dinsdag t/m vrijdag buiten openstelling Dekema State
€   865,– dinsdag t/m vrijdag tijdens reguliere openstelling Dekema State
€ 1210,– zaterdag en op voor de gemeente niet reguliere tijdstippen
Bovengenoemde kosten zijn uitsluitend voor het gebruik van de locatie; eventuele kosten voor consumpties e.d. worden extra in rekening gebracht.

Tijdens de huwelijksvoltrekking in de state / het museum hebt u de beschikking over de zaal, de garderobe, de hal en de grote zolder. Omdat de ruimte beperkt is, kunnen er beneden maximaal 30 gasten zitten en boven maximaal 40. U krijgt vanwege deze museale en vanwege brandveiligheid afgedwongen beperking in aantal gasten, van ons toegangskaarten voor de door u uitgenodigde gasten uitgereikt. Deze kunt u meesturen met de uitnodiging voor de huwelijksvoltrekking.

Uiteraard is het ook prachtig om een en ander buiten te organiseren. Afhankelijk van de weersvoorspellingen en uw wensen zijn er diverse plekken te bedenken waar u uw speciale dag feestelijk kunt vieren. Een van die plekken is de veranda en het terras bij het entreegebouwtje.

Met tenten kan, naast de veranda, ook het Jonghof (weiland) of het grasveld bij het beeld in uw feest worden betrokken. Hiervoor is altijd overleg en begeleiding nodig met de tuinbaas in verband met seizoen en plek.

Zelf kunnen wij eventueel 2 witte tentjes leveren van ongeveer 8 x 5 meter met afgeschuinde hoeken (dus totaal oppervlak is iets kleiner) en 2 puntjes. Deze kunnen wij voor u opzetten (weers- en windafhankelijk) voor € 100,– per tent.
Als u grotere professionelere tenten zoekt stellen wij als voorwaarde dat altijd overleg met de tuinbaas gevoerd wordt door u en de verhuurder. Voor de begeleiding door de tuinbaas tijdens opzetten en afbreken door de verhuurder rekenen wij ook € 100,– .

Het is uw dag; wij denken graag met u mee, onder voorbehoud van het seizoen en de weersomstandigheden.

Toegankelijkheid voor invaliden

De trouwzaal beneden in Dekema State is bereikbaar voor rolstoelen, zij het niet gemakkelijk (trap 2 treden). In het entreegebouw en in Boersmazathe is een invalidentoilet aanwezig. Als er gasten zijn die gebruik maken van een rolstoel, dient u dit tijdig door te geven aan de gemeente en aan de beheerders van Dekema State.

Parkeren

Op het terrein van Dekema State mogen alleen de bruidsauto of –koets en de auto van de fotograaf worden geparkeerd. De overige auto’s staan op de parkeerplaats achter het entreegebouw (P1) of achter de Hervormde Kerk (P2), of aan de Aldlansdyk rechts na nr 12 (P3). De bruidsauto volgt de oprijlaan aan de Dekemawei, stopt op het plein voor de brug en mag daar blijven staan.
Vanwege de kwetsbaarheid van de wegen en paden op het terrein mag er niet buiten de paden worden geparkeerd, uitgezonderd de strook parkeerbaar gras aan het uiteinde van de rondrit. Bij uitzonderlijke voertuigen is voorafgaand overleg met de tuinbaas een vereiste.

Beschikbare tijd

Voor aankomst en vertrek van het bruidspaar en de gasten, de voltrekking van het huwelijk en het maken van foto’s wordt maximaal drie uur gereserveerd in de agenda van Dekema State. Indien de drie uur door de aard van uw verblijf overschreden worden moet u rekenen op extra kosten voor de huur van Dekema State.

Catering

Koffie en thee kunnen worden geschonken door Dekema State zelf. Dit wordt met vrijwillige gastheren en gastvrouwen verzorgd. Een bruidstaart mag u zelf regelen in overleg met uw eigen bakker. Wij rekenen alleen schotelgeld. Wij hebben geen vergunning voor het schenken van alcoholische dranken.

Voor lunch, diner of receptie kunt u afspraken maken met onze vaste cateraar, namelijk Cadenza Catering t.a.v. Wim Teeuw
Emmaplein 4, 8933 BS Leeuwarden
tel. 058-2132138  of 06-53976549 
info@cadenzacatering.nl www.cadenzacatering.nl

Het nuttigen van zelf meegebrachte eet- en drinkwaren is niet toegestaan.

Foto’s

Dekema State vormt – zowel binnen als buiten – een prachtig decor voor uw bruidsreportage.

Fotograferen binnen de State dient altijd in overleg met de beheerder plaats te vinden. Het gebruik van filmzonnen en ander zwaar belichtingsmateriaal is binnen niet toegestaan. Zie verder voor de voorwaarden op het formulier huwelijksreportages.

U hoeft niet apart te betalen voor uw huwelijksreportage wanneer u bij Dekema State het huwelijk laat voltrekken.

En verder…

Op het terrein van de State mag niet worden gestrooid met confetti. Rijst en bloemblaadjes zijn – in overleg – wel toegestaan. In de State mag niet worden gerookt en huisdieren worden niet toegelaten.

Voor bloemen in de state wordt gezorgd door onze bloemendames. Deze worden geplukt uit de pluktuin van Dekema State. Afhankelijk van het seizoen kunt u hier ook een kleurvoorkeur of -afkeur bij aangeven. Heeft u speciale wensen met betrekking tot niet bij ons in de pluktuin groeiende soorten bloemen dan kunt u dit doorgeven aan ons. Wij rekenen dan wel de eventueel aan te schaffen bloemen aan u door. Ook als u er helemaal zelf voor wilt zorgen horen wij dit graag van u.