Menu Sluiten

Praamvaren

 

Let op !
Vanwege overdadige waterplantengroei is het varen op dit moment (voorjaar 2023) helaas niet mogelijk.

Zodra er weer een vrije doorvaart mogelijk is melden we het hier.


Per praam naar Dekema State? Dat kan met Stichting Praamvaren Leeuwarden. Je kunt om 11.00 opstappen in Leeuwarden aan de Nieuwestad (tegenover boekhandel van der Velde) en vaart dan in een uur naar Dekema State.

Onderweg vertelt de schipper over de geschiedenis van plekken waar je langs vaart. Een stukje stad, een stukje van de beroemde Dokkumer Ee van de Elfstedentocht, dan door een vaart langs het Leeuwarder Bos en door de velden en langs boerderijen richting Dekema State.

Op Dekema State wordt u door ons ontvangen met koffie of thee met oranjekoek. Vervolgens krijgt u een rondleiding door de State en om 13.45 gaat u weer aan boord richting Leeuwarden.

De kosten zijn 25€ per persoon. Opgave per mail: info@dekemastate.nl
Na betaling op banknummer NL26 INGB 000 4415 768 op naam van Stichting Dekema State is de inschrijving definitief, onder vermelding van naam, aantal personen en datum van deelname, uiterlijk een week voor de datum van afvaart. Je krijgt een bevestiging van de boeking per mail.  Vol = vol, Maximaal 20 personen passen in de praam. Als er minimaal 12 belangstellende mensen zijn gaat de vaartocht door.Als het niet doorgaat vanwege te weinig deelname of de boot is volgeboekt dan krijg je het bedrag terug gestort.
Neem je zelf een lunchpakketje mee op de boot?