Menu Sluiten

Boek Dekema State na 10 jaar verschenen!

Het heeft even geduurd maar het resultaat mag er zijn! In ruim 700 pagina’s is 8 eeuwen geschiedenis van zowel het landgoed als haar bewoners met alle reuring voor zover in de bronnen te achterhalen beschreven wordt. Dit alles tegen de achtergrond van de geschiedenis van Friesland.

Het boek dat 3,5 kg. weegt, is ondanks zijn formaat zeer prettig leesbaar, mede door de passende illustraties en katernen. De gedegen historische informatie is toegankelijk beschreven.

De uitreiking van het boek vond plaats op woensdag 29 juli. Dhr. Jorrit Volkers bood de eerste exemplaren aan de familie van Wageningen aan. De broers Severin en Jan van Wageningen hadden als laatste de state nog bewoond met hun ouders Gerard en Mona van Wageningen. Severin zijn zoon Jens was als jongste nazaat ook verguld met het mooie boek.

De familie van Wageningen krijgt het boek van Dekema State aangeboden door dhr. Volkers

Yme Kuiper, die na 5 jaar het stokje over heeft genomen van de eerste schrijver Sjoerd Cuperus vanwege diens ziekte en latere overlijden, stond voor de klus de laatste drie eeuwen te beschrijven. Geen kleinigheid gezien de vele bronnen die er waren en aangezien hij aan moest sluiten en mee moest denken over al bestaande hoofdstukken. De toespraak die hij hield tijdens de uitreiking kunt u hier bekijken.

Het bestuur van Stichting Dekema State is blij met het verschijnen van dit boek, dat werkelijk een standaard werk genoemd kan worden.

Het boek is te koop bij Dekema State voor € 50,00

Dekema State, Biografie van een landgoed.
Yme Kuiper en Sjoerd Cuperus
Uitgever Noordboek

ISBN 978 90 5615 601 5

Ook te koop bij de boekwinkel voor€ 49,90