MMM, aardbeien zijn al op ons bordje beland, we kunnen er al heerlijk van snoepen. Met het warme vochtige weer hebben we er wel stro onder gelegd om de schimmel een beetje tegen te gaan. Om er zelf van te kunnen eten gaan er ook netten overheen, want anders is het alleen maar vogelvoer.
Ook over de bessen zijn netten getrokken. Die zijn meestal pas rijp in juli dus daar kunnen we nog op wachten. Ze beginnen al wel te kleuren!
Wat ook al eetbaar is dat zijn de peultjes. Dagelijks plukken is het devies anders trekken ze draden en dat eet niet lekker. In de koelkast zijn ze best nog even te bewaren en met een paar dagen heb je een leuk maaltje te pakken. Het is trouwens geen peultjes plukken maar peultjes zoeken; je ziet ze zomaar over het hoofd! De erwtenpeulen daarentegen zie je heel gemakkelijk hangen. Niet verwarren met de peultjes!
De berceau is afgelopen week gesnoeid. De peertjes onderin de berceau komen al mooi tot ontwikkeling.
Juni rozenmaand, tegen de muur, op het eiland, bij de parkeerplaats, overal komen de rozen nu in bloei! Genieten! Dubbele, enkele en ramblers, er zijn allerlei soorten, maten en kleuren.
We genieten van de bloemenpracht overal op het terrein, er zijn zelfs al dahlia’s in bloei. De pluktuin is nu ook goed op gang, afgelopen weken hebben we diverse boeketten geplukt voor zieke vrijwilligers. Dat kan gemakkelijk nu we in de state nog geen boeketten hoeven te zetten.
Zevenblad is voor veel mensen in hun tuin een plaag, voor ons in het bos is het een prachtige schaduw- en drachtplant.
Er is gehooid voor wintervoer voor de schaapjes, een veldje moesten we met de hand laden omdat de machine er niet bij kon!, Heerlijk die geur van vers hooi! Ook zijn de schapen gekeurd en ingeschreven in het stamboek van de zwartbles-schapen.
We hebben in deze natuurlijke omgeving ook geen gebrek aan insecten, en zo nu en dan kunnen we er eentje vangen, soms letterlijk, soms op de camera…
Doike en de zwanen trekken zich er weinig van aan, de zwanen doen een tukje en Doike bekijkt het allemaal wel even. Het waterhoentje zit fijn onder de roos verstopt te broeden.