Menu Sluiten

Dekema State week 29 en 30

bessen plukken voor jam

Fruit op Dekema; onze expositie van dit jaar komt heel leuk onder de aandacht van verschillende media. Zowel omroep Leo (Leeuwarden) als de Leeuwarder Courant en de Stienser Omropper hebben uitgebreid aandacht besteed aan dit onderwerp.

De gasten weten ons mede daarom wel te vinden. Afgelopen week waren bijna alle tijden voor het museum volgeboekt en wie achter het net viste kon gelukkig nog een mooie wandeling door de tuin maken. De bloementuin staat weelderig in bloei. We kunnen genieten van de vele boeketten die de state en de entree sieren.

Deze weken stonden in het teken van bessen plukken. De rode bessen hebben we uitgedeeld aan vrijwilligers en voedselbank omdat we daar nog heel veel jam van hebben staan, de zwarte en witte en andere bessen gaan de vriezer in om te verwerken tot jam, die we weer kunnen verkopen. Vele handen maken licht werk.

Het perk voor de state laat heel duidelijk zien wat we bedoeld hebben met de vorm; een Franse lelie; naar een deel van het wapen van de familie Dekema, die bestaat uit 2 Franse lelies onder elkaar.

De jonge zwanen werden al weer groot, de vader begon zich steeds meer af te scheiden en voor er vijandelijkheden ontstaan zijn ze deze week gevangen en verkocht aan een handelaar, weer rust in de gracht.