Menu Sluiten

Een mooi duo!

Dekema State & Huis Van Eysinga

Ben je benieuwd hoe de Friese adel vroeger woonde en leefde? Bezoek dan behalve Dekema State in Jelsum ook het Huis Van Eysinga in Leeuwarden.. Dat kan met een combiticket.

Huis Van Eysinga is een 18de-eeuws herenhuis gebouwd voor één van de meest aanzienlijke mannen van die tijd, Frans Julius Johan van Eysinga.

Het huis ademt adellijke grandeur. In de chique stijl- en ontvangstkamers bewonder je prachtig origineel stucwerk, houtsnijwerk, met ornamenten versierde plafonds, met landschappen beschilderde behangsels, marmeren vloeren, en mooie portretten van de familie.

Uniek is dat je zelf kunt ervaren hoe de familie Van Eysinga hier woonde. Je mag de kasten openen en kijken wat erin zit, plaats nemen aan tafel om een spelletje te spelen, de pruik opzetten van de heer des huizes of in de salon van blokfluitmuziek genieten .

Voor beide bezoeken kun je een combi-ticket (10 euro) aanschaffen.

Let op: de openingstijden en dagen kunnen afwijken van die van Huis Van Eysinga. Zie openingstijden op www.dekemastate.nl en hier voor tijdsloten Huis van Eysinga.

Het combiticket is bij beide musea te boeken. De musea kunnen aansluitend, maar ook op verschillende dagen bezocht worden.

Huis Van Eysinga is gelegen aan de Koningsstraat 25 in Leeuwarden, en geopend op woensdag t/m zondag.