Menu Sluiten

Groei en bloei week 9

De eerste sneeuwklokjes en boerenkrokusjes die in bloei waren beginnen wel wat rafelrandjes te krijgen. Maar er staan nog genoeg sneeuwklokjes in allerlei soorten en maten te stralen. Ook de bonte krokus duikt op diverse plaatsen op tussen al het wit.

Er wordt lekker gewerkt in de tuin; de borders zijn nu netjes schoon, er wordt een begin gemaakt met het spitwerk van de plekken waar groenten mogen gaan groeien, de rozen zijn gesnoeid en worden aangebonden, de paden worden aangevuld met verse schelpen, fijn voorjaarswerk.

De winterviolen zijn geplant en geven kleur aan de bakken en aan het voorplein. Ook in de borders verschijnt de eerste kleur, vandaag lieten de kleine narcisjes de zon lekker over zich heen stralen.

Verder is deze week een hek gezet voor onze schapen op een veldje dat eerder meer een honden uitlaatplek voor de buurt was.

De restanten van winterwerk worden zo langzamerhand opgeruimd. Het “bos” was 20 jaar geleden een verzameling van bijna kale stammen met een klein pruikje bovenaan de stam. Elk jaar worden een paar stammen er tussen uit gezaagd of getopt, zodat andere bomen beter uit kunnen groeien. Elk stukje bos heeft zo zijn eigen sfeer.

Richting koetshuis zijn een aantal bomen ingepakt in klimop en bieden zo plek voor veel vogels. De zwanen verkennen hun nest, en grazen op de diverse grasvelden zoals op de foto in de boomgaard.

Wetterhoun Doike ligt op de uitkijk

De gasten kunnen in alle rust genieten van een vers getapt kopje koffie, thee of chocomel met een gevulde koek van de versafdeling. De wandelaars beginnen onze koffiehoek te vinden en het wordt zeer gewaardeerd dat nu ook gebruik kan worden gemaakt van het toilet.