Menu Sluiten

Groei en bloei op Dekema State

Week 14/15

Werd maart gekenmerkt als een maand met veel zon en lentetemperaturen, de eerste week van april was een stuk kouder en begon zelfs met een klein laagje sneeuw.
Toch begint het voorjaar steeds zichtbaarder te worden op Dekema State. Overal zie je bloemen ontluiken en laten sommige leibomen hun bloesem al zien
.Kom je langs de oprijlaan Dekema State binnen, dan vallen de Bostulpen meteen op. Ze staan aan weerszijden van het pad. Een mooie binnenkomer.

In de boomgaard heeft de Kleipeer/Winterjan al prachtige rode bloesemknoppen. Van het leifruit zijn het vooral de perensoorten die nu in volle bloei staan. Sommige hebben gele meeldraden andere rode.  Hoe mooi kan het zijn. En de bijtjes en hommels, ze vliegen af en aan!

In het bos, maar ook op andere plekken zie je een tapijt van Speenkruid, dat geel kleurt onder de nog vrijwel kale bomen en struiken. Ook de Holwortel is hier rijkelijk aanwezig.

Langs de oever van de grachten word je blik gevangen door het heldergeel van Dotterbloemen die op verschillende plaatsen staan te pronken.

Iets wat misschien niet direct alle aandacht op zich vestigt, is het Kaukasisch Vergeet-mij-nietje. Het staat aan de rand van de siertuin mooi te zijn met intens blauwe kleine bloemetjes.

Vlakbij aan de overkant staat een veel robuustere plant Wit Hoefblad met grote hartvormige bladeren en witte bloemen.