Menu Sluiten

Groei en bloei week 14 en 15

Even 2 weken in 1 blog; dat krijg je wanneer er 10 schapen lammeren krijgen; dat slokt al je aandacht op. Er zijn nu nog 2 dames over die niet gelammerd hebben. De lammetjes gaan vanaf 17 april helemaal naar buiten. Tot gisteren deden we ze vanwege de koude gure nachten nog de stal in, want wat een verschil is het nu met vorige week!

Half april…. zoals gewoonlijk kunnen we nu genieten van de bostulpen in allerlei stadia. Op de oprijlaan in volle bloei aan de zuidzijde, op springen op andere plekken. Waar rijke grond is zoals in de border soms zelfs 2 tulpjes per stengel!

Verder vinden we op de oprijlaan ook de knikkende vogelmelk, die we ook op het plein tussen de state en het koetshuis verwachten.

Holwortel is momenteel op andere plekken in de hoofdrol. Overal in het bos (vaak in combinatie met de gele anemoon) en onder hagen, in de kruidentuin, en zelfs in de pluktuin waaruit we later in het seizoen de bollen steeds verwijderen komen we haar tegen.

De schaduwtuin is een feestje met speenkruid en andere bloemen. Voor de state heeft de muurbloem het naar haar zin vlak naast de maagdenpalm.

De zwanen kunnen elk moment kuikens krijgen net als de meerkoet die gezusterlijk naast hen zit te broeden. De padden vinden elkaar, van veel eenden zien we momenteel alleen de mannetjes omdat de vrouwtjes zich ergens hebben terug getrokken, volop lente dus!!!

Dagelijks kan je genieten van een wandeling op het terrein, de tuin, de coffee-to-go en de toiletten zijn open van dinsdag t/m vrijdag van 9 tot 17 uur, en van zaterdag t/m maandag van 10.30 tot 17 uur. Welkom!