Menu Sluiten

Groei en Bloei week 20

De laatste stinzenplanten staan nog heerlijk te bloeien: De Daslook volop, de vogelmelk ook volop maar is enigszins platgeslagen door de harde wind. Het Haarlems klokkenspel is het mooist te zien wanneer het een beetje kouder is want dan sluiten de madeliefjes, en zie je de witte “roosjes” van het Haarlems klokkenspel het best!

In de boomgaard staat de dichtersnarcis te stralen en in het bos bloeit de Wilde hyacint nog.

In de kruidentuin verliest de rozemarijn zo langzamerhand de mooie lila bloemetjes, terwijl juist de Bieslook van vorig jaar mooie paarse kruintjes krijgt. De lavas ofwel maggikruid schiet krachtig de grond uit.

Ook lila bloeien de grote overhangende struiken van de Blauwe regen, en de geur die ze verspreiden is verrukkelijk. Diverse seringen staan ook prachtig in bloei, er zijn echter maar enkele die ook ouderwets geuren, en gelukkig hebben we daar wel een paar van!

De mispel en de kastanje bloeien allebei op hun eigen mooie manier.

Er loopt nog 1 zwartbles schaap met zijn dikke vacht, deze staat op de nominatie om te worden geschoren. Doike, de wetterhoun heeft zich vermaakt met het graven van een kuil, vast op zoek naar beestjes! De waterhoentjes hebben net vorige week een nestje kuikens uitgebroed, en zijn nu al weer bezig met het bouwen van een nieuw nest net naast de brug onder de overhangende roos (nog niet in bloei).