Menu Sluiten

Help Pake & Beppe de vakantie door bij Dekema State!

Dekema State is de voorjaarsvakantie open!

Van 18 t/m 21 februari 2020 openen ongeveer 40 musea in Friesland hun deuren speciaal voor kinderen.

Neem je pake, beppe, ouders, oom of tante mee, want ‘op vertoon’ van een volwassene heb je als kind gratis entree! De musea organiseren speciaal voor deze week allerlei leuke kinderactiviteiten. Het thema dit jaar is water.

En wat doen we op Dekema State?

Water weetjes speuren; buiten en binnen!!
Gezocht! Weetgierige speurders die niet bang zijn voor water. Vind jij het leuk om allerlei dingen te weten over water, vroeger en nu? Een spannende speurtocht te maken rondom de gracht en door de tuinen van Dekema State? En ben je goed in quizvragen? Dan word je vast onze speurneus en kun je nog een prijsje winnen ook!

Ook binnen gebruikten de mensen vroeger water, en waren er vaak heel zuinig mee! Dat kun je je wel voorstellen als je zelf het water met emmertjes uit de gracht moet scheppen of oppompen.

Weet jij hoeveel liter water de mensen vroeger gebruiken en hoeveel wij nu? Hoeveel flessen zijn dat als je het omrekent? En kijk je mee bij de watertafel om te zien hoe we samen met het Wetterskip Fryslân water opvangen in weilanden en in de stad?

Maak een rondgang door de state, en zoek alle spullen die met water te maken hebben. Weet jij hoe het toen gebruikt werd en wat we daar nu voor gebruiken? Met de antwoorden die je pake en beppe meekrijgen kunnen jullie samen van alles ontdekken! En als je klaar bent krijg je een aardigheidje.

Uiteraard mag je ook gewoon rondkijken zonder vragen te beantwoorden…. maar ja, wat is daar voor leuks aan???