Menu Sluiten

Groepen

Voor groepen is -normaal- op afspraak ook op andere dagen en tijden een bezoek mogelijk (maandagen altijd gesloten).
U kunt hiervoor rechtstreeks contact opnemen of een formulier invullen en per email opsturen.

Inleiding voor een groep en daarna zelfstandig rondgaan met de kijkbegeleider is inbegrepen in de toegangsprijs.
Bij een inleiding wordt de groep opgehaald bij de tuinmanswoning en krijgt een algemeen praatje over de historie van Dekema State en daarbij krijgt men dus ook onderweg beknopt iets over de tuin te horen. De inleiding eindigt in het Sael waarna de groep uit kan waaieren door het gebouw aan de hand van de kijkbegeleider. Dit is een folderboekje waar bij elke ruimte een stuk uitleg staat. Deze is ook zelfstandig te gebruiken voor een rondgang door de tuin.

Rondleiding in het gebouw kost één euro extra per persoon bovenop de entreeprijs.

Voor de rondleiding wordt de groep na de inleiding opgesplitst in groepjes van 7 personen die onder begeleiding van een gastheer/gastvrouw door de state gaan.

Tuinrondleiding (ongeveer een uur) is apart en daar hangen de volgende prijskaartjes aan:

  • door een gastheer gastvrouw van Dekema € 20,–,
  • door de tuinbaas Wim Hoogendam € 40,–
  • deze tarieven worden per 1 januari 2022 verhoogd naar €30,- en €50,- per uur

In de tuinrondleiding wordt specifiek ingegaan op interessante dingen voor Dekema State zoals de stinzenflora in het voorjaar, de groenten- en bloemen-pluktuin, het leifruit, de berceau, de oprijlaan, het jonghof, het bosgebied, het landschappelijke deel van de tuin e.d. De gastheer of gastvrouw van Dekema State die hiervoor beschikbaar is heeft affiniteit met de tuin. Wanneer de tuinbaas zelf rondleidt kunnen allerlei vragen tot in detail besproken worden t/m onderhoudsvragen en plantennamen.