Menu Sluiten

Open Monumentenweekend 11 en 12 september met tuinrondleidingen en primeur occa tocca beleefwandeling voor kinderen van 8-12 jaar

Groene monumentendagen bij Dekema State te Jelsum!

Zaterdag 11 en zondag 12 september openen monumenten door het hele land hun deuren voor bezoekers. Dekema State te Jelsum doet hier als groen monument ook dit jaar weer aan mee.

Ontstaan als verdedigbare stins is Dekema State in de loop der eeuwen ontwikkeld tot een buitenplaats. Tegenwoordig doet het dienst als museum. Zowel de naar jaren ’30 ingerichte state als de ommuurde tuin is speciaal voor de open monumentendagen gratis te bezoeken! De state is geopend vanaf 13.00 uur tot 17.00 uur, reserveren is hiervoor verplicht via de website www.dekemastate.nl.

De tuin opent haar deuren al om 10.30 uur, de koffiehoek is dan ook open. Hoewel deze zeker de moeite waard is om zelfstandig door rond te lopen, biedt Dekema State dit weekend ook de mogelijkheid om dit groene monument met een tuinrondleiding te ontdekken. Op beide dagen start deze om 13.15 uur, 14.30 uur en 15.45 uur bij het entreegebouw met maximaal 15 personen (om zeker te zijn van deelname graag opgave via info@dekemastate.nl of telefonisch 058-2570020). 

Voor kinderen (8-12 jaar) is er dit weekend de primeur van een nieuwe familie beleefwandeling ‘Occa Tocca en het tuingeheim van Dekema State’. Aan de hand van een verhalend boekje kan er, onder begeleiding van volwassene, gespeurd worden naar QR-codes. Door het scannen van deze QR-codes met smartphone (mobiele data nodig) wordt uiteindelijk het codewoord ontcijferd. Dit boekje is vanaf zaterdag 11 september voor €4,- te koop bij het entreegebouw van Dekema State.

De tuin van Dekema State en de koffiehoek openen de deuren beide dagen om 10.30 uur, het museum is open vanaf 13.00 uur. Beide zijn gratis te bezoeken en zullen rond 17.00 uur sluiten.