Menu Sluiten

Stinzenflora Week 12

Er mag zo weinig door het corona virus, maar in de tuin wandelen is een feest!
Volop holwortel, voorjaarshelmbloem, wat laatste krokusjes, het begin van daslook, knikkend vogelmelk, bostulp en gele anemoon! We genieten ervan.

Velden blauw van longkruid in het bos, en ertussen de gele sterretjes van speenkruid. Vooral de holwortel is uitgezaaid en vormt rondom kleine plantjes die in later jaren weer uit zullen groeien tot nog grotere vlakken roze in het bos en tussen hagen. 

De perzik stond deze week in bloei maar is inmiddels gesnoeid. Het mooie van dit seizoen is dat de vormen van het leifruit zich heel mooi aftekenen tegen de muur.

De laatste begeleide groep is in maart langs geweest, alle groepen zijn afgezegd t/m eind april, de voorjaarsfair is afgelast…. maar de tuin trekt zich er niets van aan gelukkig!

Bezoekers zijn welkom om even een luchtje te scheppen. Wandelen is mogelijk wanneer de hekken open staan, over het algemeen van dinsdag t/m vrijdag tussen 9 en 17 uur. Zolang deze pandemie ons in de greep houdt, proberen we ook van zaterdag t/m maandag zoveel mogelijk de hekken open te zetten (niet op vaste tijden). 

Kijk ook op stinzenflora-monitor voor meer prachtige stinzenflora.