Menu Sluiten

Stinzenflora Week 13

Een bostulp met 4 knoppen is de ontdekking van deze week! Wat een groeikracht! De eerste bostulp kelkjes beginnen te wijken en kleur te bekennen. 

Met de zon overdag en de vorst ’s nachts blijven we voorlopen op het normale seizoen, maar is ook niet alles binnen de kortste keren over de top heen en kunnen we lang genieten van de bloei. Tijdens de vorst hangen de bloeiaren van de holwortel slap over hun blad heen, kruipen als het ware in hun schulp, om direct als de zon hun beroert weer overeind te veren. Onder hagen scholen de holwortelplantjes fijn samen, zij hoeven geen afstand te houden van elkaar.

De nachtvorst heeft ook invloed op het leifruit; ondanks de “warme” dubbelwandige muur hebben perenknoppen een tik van de kou gekregen. De perzik die nog volop in bloei staat heeft nergens last van omdat de tuinbaas hem elke nacht toedekt met een rietmat.

In een grasveldje werkt een vlek gele anemoon hard om alle blaadjes open te vouwen. Verder blijft dit een seizoen van genieten van prachtige kleurvlekken van roze, geel, wit, blauw en groen. Gelukkig kunnen we er nog van genieten. Zolang het kan blijven onze hekken open!

Kijk ook op stinzenflora-monitor voor meer prachtige stinzenflora.