Menu Sluiten

Versoepelingen coronamaatregelen 25 september

Versoepelingen corona maatregelen 25 september

Vanaf 25 september gaan de nieuwe coronamaatregelen in. Hieronder leest u wat dit voor uw bezoek aan Dekema State betekent.

Museum

Vanaf zaterdag 25 september vervalt de 1.5 meter maatregel. Daarnaast hoeft u voor een museumbezoek geen coronatoegangsbewijs te tonen. Om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken, blijven we wel werken met een maximaal aantal personen per tijdvak. Dit wordt opgerekt naar 8 personen per 15 minuten, i.p.v. de huidige 2. In het museum geldt een looproute, zo krijgt u de gehele collectie goed te zien en kunnen wij een fijne doorstroom garanderen. Reserveren is vanaf 25 september niet meer verplicht, maar blijft wel gewenst. Zo bent u er zelf zeker van dat u op de gewenste tijd terecht kan in het museum. Indien u geen reservering heeft, kunt u alsnog bij het entreegebouw terecht voor toegang. Wij zullen u vragen uw gegevens achter te laten om u te kunnen bereiken bij een corona-uitbraak, na een maand worden deze gegevens verwijderd.

Kofje-to-go

In de tuin blijft de kofje-to-go hoek staan, u kunt hier terecht voor een heerlijk bakje koffie/thee, fris, appel-peren sap uit eigen boomgaard, gebak van de bakker en diverse Dekema producten. Dit blijft doordeweeks zelfbediening, zaterdag en zondag middag zijn er vrijwilligers aanwezig om te assisteren. Voor het nuttigen van de consumptie bent u ook zonder coronatoegangsbewijs welkom op het terras en de bankjes in de tuin.

Heeft u (milde) corona-gerelateerde klachten, zoals kortademigheid, koorts of lichte keelpijn? Blijf dan thuis. Indien u gereserveerd heeft, neem dan telefonisch contact op, wij kunnen uw reservering kosteloos omboeken.