Menu Sluiten

Water weetjes speuren

Water weetjes speuren

Kom tussen dinsdag 4 mei en vrijdag 7 mei water weetjes speuren bij Dekema State! Deze buiten speurtocht leidt langs oude grachten, vaarten, bruggen en putten. Onderweg leer je van alles over water op een buitenplaats zoals Dekema State.

Water feitjes over een oud landgoed

Aan de hand van de Water Weetjes Junior Wandeling wordt de rol van water op een landgoed zoals Dekema State uitgelegd. Er is een route van 1 à 1.5 uur uitgestippeld langs het water op en om Dekema State met onderweg verschillende quizvragen over water. Zoals waarom zijn er nou eigenlijk heuveltjes in de boomgaard, en waar werd de oude opvaart vroeger voor gebruikt? De speurtocht is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar onder begeleiding van een volwassene.

Praktische informatie

Je kan de routekaart vanaf 4 mei t/m 7 mei tussen 10.00u en 17.00u op halen bij het entreegebouw van Dekema State. Zowel entree van de tuin als de Water Weetjes Junior Wandeling zijn gratis. Met in achtneming van de corona-maatregelen is bij het entreegebouw koffie/thee en fruitsap uit eigen boomgaard verkrijgbaar voor onderweg.