Menu Sluiten

Waterwandeling op Dekema State

De Dag van het Kasteel staat dit jaar in het thema van ‘Wat? Water!: De rol van water op kastelen en buitenplaatsen.’ In dit kader is er bij Dekema State een nieuwe waterwandeling ontwikkeld. Met de ‘Waterwandeling op Dekema State’ wordt er kennis gemaakt met de geschiedenis van deze plek en de rol die water speelt op Dekema State. Het belang van slotgrachten, watergebruik in vroegere tijden en waterbeheer in de tuinen komen zoal aan bod.

Hoe werkt het?
De waterwandeling is gratis te wandelen met behulp van de Spacetime Layers app. Download de gratis Spacetime Layers app op je telefoon (beschikbaar in de app store en Google play store) en zoek op Dag van het Kasteel of Dekema State. Bij het entreegebouw hangt ook een unieke QR-code, wanneer het zoeken op de app niet lukt, kan je deze scannen en kom je meteen bij de wandeling terecht. Hierna word je met de app meegenomen over het landgoed van Dekema State, onderweg worden bij verschillende punten waterwetenswaardigheden uitgelegd.

Een tip: je kunt de wandeling vooraf downloaden op je telefoon. Zo gebruik je geen extra data en weet je zeker dat je de route helemaal kunt wandelen, ook in de hoeken van het landgoed waar geen signaal is. Bij het entreegebouw van Dekema State is Wi-Fi aanwezig, hier kan je zowel de Spacetime Layers app als de wandeling downloaden wanneer je er thuis niet aan toe komt.

De Waterwandeling op Dekema State staat vanaf de Dag van het Kasteel, 24 mei, online in de app. Ook na de Dag van het Kasteel zal deze gratis toegankelijk blijven, je kunt hem dus ook op een ander moment komen wandelen!